Klinikánkon minden körülmény adott ahhoz, hogy a jogszabályban előírt feltételeknek megfelelő terhesgondozást végezzünk!!

Terhesgondozás

A terhesgondozás törvényben előírt kötelező feladat. A gondozásban részt vesz a szülész-nőgyógyász szakorvos, a háziorvos, és a védőnő, szükség esetén további szakorvosok – pl. dietetikus, belgyógyász stb. - . A terhesgondozás intézménye rendkívüli módon hozzájárul ahhoz, hogy világviszonylatban is kiválóan alacsony lehessen Magyarországon az anyai és magzati halálozási és megbetegedési statisztika.

A terhesgondozás az anyák részére nem kötelező, csak ajánlott, azonban bizonyos pénzbeli és szociális támogatások csak akkor igényelhetők, ha minimum 4 alkalommal jelenik meg a kismama terhesgondozáson, és ezt a tényt a várandós gondozási könyvében 4 pecséttel ellátott bejegyzéssel igazolja.

Általában elmondható, hogy a 24. hétig 4 hetente, majd a 25. héttől a 36. hétig 3 hetente, majd hetente ajánlott a terhesgondozáson való részvétel. Terminus túllépése esetén naponta ajánlott a megjelenés. Minden alkalommal hoznia kell a gondozási könyvét, meglévő leleteit, ultrahang vizsgálatokra pedig lehetőleg üres hólyaggal kell megjelenni.

A terhesgondozás célja, hogy minden olyan kóros állapotot időben felismerjen az orvos, amely az anya, illetve a baba egészségét veszélyeztetheti. Hazánkban a védőnő és a terhesgondozást végző orvos a szakmailag meghatározott irányelvek szerint együtt végzi ezt a feladatot:

NEM SZERET VÁRAKOZNI? NEM SZERETI A SORBANÁLLÁST?

HANGULATOS, NYUGODT, TISZTA, JÓL FELSZERELT RENDELŐBEN SZERETNÉ MAGÁT VIZSGÁLTATNI EGY SZAKMAILAG JÓL KÉPZETT SZAKEMBERREL?

FORDULJON HOZZÁM BIZALOMMAL, SZÍVESEN VÁLLALOM TERHESGONDOZÁSÁT!

A várandós gondozásban végzendő vizsgálatok részletes listája a várandós gondozási könyvében megtalálható, klinikánkon teljes mértékben a szakmai protokollnak megfelelő vizsgálatokat végezzük.

A klinikánkon végzett terhesgondozási protokollt az első találkozás alkalmával személyesen beszéljük meg.

A terhesgondozás során végzett uh vizsgálatokat a kiváló minőségű medison r7 uh készülékkel végezzük!