Rendelkőnkben kiváló minőségű medison R7 tipusú UH készülék és több, mint két évtizedes gyakorlattal rendelkező nőgyógyász szakorvos áll rendelkezésre a vizsgálat elvégzéséhez!

Nőgyógyászati UH vizsgálat

A mai modern nőgyógyászati ellátásban már nélkülözhetetlen szerepet tölt be az ultrahang. Legyen szó egy terhesség korai megállapításáról, egy kézzel tapintható képlet vizsgálatáról vagy akár csak egy kiterjesztett szűrővizsgálatról, az ultrahang kiemelkedő fontosságú.

A női nemi szervek elhelyezkedéséből adódik, hogy nem csak hasi, hanem legtöbbször a hüvelyen át végzett ultrahang vizsgálatra van szükség. A hüvelyen át végzett nőgyógyászati ultrahang sokkal részletgazdagabb képet ad, ezáltal pontosabb diagnózishoz vezet.

FONTOS MEGJEGYEZNI: hogy szüzeknél ez a típusú vizsgálat nem kivitelezhető, helyette a hasi ultrahangot kell előnyben részesíteni.

A hüvelyi ultrahang vizsgálatot a fehérnemű levételét követően háton fekve, felhúzott, ellazított lábak mellett végezzük. A vizsgálófejre zselét és egy steril műszeróvszert helyezünk minden esetben, hogy a fertőzést megakadályozzuk. A vizsgálófej végének a mérete a férfi nemi szerv méretének felel meg, ezért alap esetben a műszer behelyezése nem okoz problémát. Itt is meg kell jegyezni, hogy minél jobban lazít a páciens annál könnyebb a vizsgálat. A fej mozgatásával a teljes kismedence nagy biztonsággal áttekinthető.

Ultrahanggal vizsgálható a méh, a petefészek, a petevezetékek, a húgyhólyag, a hasüreg legmélyebb területe, a belek egy része és a vesék is.

Így lehetőség van számos nőgyógyászai betegség kizárására, illetve megerősítésére. Többek között peteérés, mióma, méhtest polip, petefészek ciszta, petefészek daganat illetve bizonyos gyulladásos betegségek mellett akár a terhesség korai megállapítására is mód van!

Az ultrahang során 1-2 mm pontossággal lemérhetők a szervek sőt fénykép is nyomtatható, így később a látott eltérést össze lehet hasonlítani.

Amennyiben ÖN ultrahang vizsgálatot szeretne elvégeztetni, NE HABOZZON, jelentkezzen be most!