Az apaság a DNS teszt segítségével állapítható meg a legmegbízhatóbban!

Apasági vizsgálatok

Kit kell vizsgálni?

A vizsgálathoz a gyermek és a feltételezett apa DNS molekuláit kell összehasonlítani. Bizonyos esetekben szükség lehet az anyai DNS vizsgálatára is (például, ha az anya és a feltételezett apa rokonok, vagy az a gyanú, hogy a gyermek a feltételezett apa közvetlen rokonától is származhat – testvértől, az apjától, a fiától), vagy hatósági eljárás során – gyámhivatal, bíróság, ügyészség gyakran ragaszkodik az anya vizsgálatához is.

Mit vizsgálunk?

A DNS molekulák minden sejtünkben egyformák, és a sejtmagokban találhatók. Ezért mindegy, hogy honnan származik az a sejt, amiből kivonják a DNS-t. Régebben vért vettek, és abból vonták ki a DNS-t, ma már olcsóbb és egyszerűbb a szájnyálkahártya hámsejt vizsgálata.

Apasági vizsgálat – jegyzőkönyvezett

Amikor is a mintavételt a laboratórium munkatársai végzik a mintát adó személyek személyazonosságának igazolásával. Ezt történhet a laboratóriumban vagy előre egyeztetett időpontban az ország területén bárhol. Ennél a formánál biztosítva van a hitelességláncolat sértetlensége. Az így készült lelet hatóságnál – bíróság, gyámhatóság – benyújtható, ahol egyedileg mérlegelik annak elfogadását.

Jeligés apasági vizsgálat:
  • Duo vizsgálat: szülőség megállapítása egy gyermek és egy feltételezett szülő szájnyálkahártya -törletéből
  • Trio vizsgálat: az apaság megállapítása az anya, egy gyermek és egy feltételezett apa szájnyálkahártya -törletéből

Az eredmény 15 nap alatt készül el, s eljuttatása az Ön által megjelölt módon történik. A szakszerűséget a képzett szakemberek, a sokéves tapasztalat, a több kiadott lelet szavatolja.

Ne töprengjen szánja el magát most!